lørdag 3. oktober 2015

Chia pudding


Chiapudding

50 gram chiafrø
400 gram væske (jeg brukte kokosmelk)
(Vaniljepulver)

Røres sammen og svelles i noen timer, gjerne over natten.
-------
forslag til bruk:
Dessert: Bland sammen med litt stivpisket krem og server med bær og nøttedryss
Frokost: Strø over litt kokosblomst, bær og nøtter og spis på samme måte som kald havregrøt
Snacks: Bland sammen med Kesam Lime for en mer mettende variant.







Om chiafrø:
Chia er et frø fra Mexico, som Aztekerne livnærte seg på i det 12.-16. århundre
Chiafrøene er en av de rikeste omega-3 kildene fra planteriket Frøene inneholder en rekke mineraler, og er særlig rikt på kalsium, jern, magnesium og sink.  
2 ss. chia frø kan måle seg med kalkinnholdet i flere glass melk, samt inneholder mer omega-3 enn en hel laksefilet.
Chiafrø har også et høyt innhold av protein og inneholder alle de essensielle aminosyrene. Chiafrø blir derfor et fullverdig protein.

Næringsverdi pr 100 g:
Energi: 373 kcal / 1568 kJ
Protein: 18,01 g
Karbohydrater: 38,25 g
- hvorav fiber: 38,25 g
Fett: 34,66 g
- hvorav mettede fettsyrer: 3,51 g
- hvorav enumettede fettsyrer: 2,95 g
- hvorav flerumettede fettsyrer: 28,2 g
Kalsium: 0,583 g
Jern: 0,016 g
Magnesium: 0,421 g
Sink: 0,0048 g

1 porsjon ala "havregrøtsfrokost" vil være ca 15 gram chiafrø 
Næringsverdi pr 100 g:
Energi: 56kcal / 235 kJ
Protein: 2,7 g
Karbohydrater: 5,73 g
- hvorav fiber: 5,73 g
Fett: 5,2 g
- hvorav mettede fettsyrer: 0,5 g
- hvorav enumettede fettsyrer: 0,44 g
- hvorav flerumettede fettsyrer: 4,25 g
Magnesium: 63 mg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar