onsdag 5. september 2012

LC Spinat- og soppstuing



150 g bacon
100 g kantarell
200 g champignon
1 squash
1 løk
1 ss smør

200 g spinat (en stor pose)
1 liten blomkål
1 ss soltørket tomat i olje
1 dl fløte
Litt chili og en hvitløksfedd etter smak

300 g grønn asparges
(smør om du ønsker litt bedre smak/kan tåle litt ekstra kcal)

Kok opp vann og kok blomkålen litt myk, kok opp vann til asparges, men vent litt med å koke denne til like før servering.
Skjær bacon i biter og stek raskt i stekepanne til det blir sprøtt og fettet har sprutet ut. Skjær soppen i terninger, og fres i baconfettet. Skjær opp squash og løk og fres etterhvert i sammen med soppen til de er blitt myk. Ta av blandingen. og fyll evt på med litt ekstra olje og fres spinaten raskt i pannen. Ta litt olje/smør  i stekepannen og småstek spinaten til denne minsker inn og blir litt "slapp" (tar 2-3 min). Rør så inn fløte, chili og hvitløk. Etter 1-2 min bruk stavmikser på spinatmassen sammen med blomkål og soltørket tomat til det blir en grønn pure. 
Kok aspargesene i 2-3 minutt mens du freser soppblandingen varm igjen. 
Legg opp på fat, og server straks. 

Ved 4 porsjoner er det litt lunsjstørrelse, 3 porsjoner passe til middag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar