søndag 19. oktober 2014

Frisk moussékake

Eg "rørte sammen" en kake i dag som endte opp med å bli skikkelig snadder. Hadde i utgangspunktet tenkt å lage en "suksess-terte-ish" kake, men da jeg åpnet opp kjøleskapet og så at min Kesam Lime snart gikk ut på dato ble det en da vellykket "change of plans". Det ble veldig "dæsj-ete" så ta mengdene med en klype salt, da jeg bare tipper sånn ca hva jeg brukte. De mengdene er merket (*). 

Jeg har brukt små ildfaste former, men vil tro at en vanlig liten springform kan gjøre samme nytten? Her har jeg spist en halv skål før jeg kom på jeg burde tatt bilde ;) 

Bunn:
150 g malt hasselnøttmel (*). Posen er på 450 g, jeg hadde brukt litt fra før, og nå er det ca litt over halve igien. 
3 ss tagatesse (*) Dryssa lett ut over hasselnøttemelet
2 store spiseskjeer litt mykt smør
Dette ble ble blandet sammen og så fordelt i 3 skåler ala de som Hellstrøm har middagrettene sine i.
Ble stekt i ca 20 min på 175 grader. Avkjøl formene.

Mousse
3 dl krem
2 ss tagatesse (*) Drysset lett over kremfløten for en passe mengde. Husk den er dobbelt så søt som sukker, så bruk halvparten av hva du ville gjort med sukker
Dette piskes sammen til en krem. Tilsett deretter
1 - 1,5  dl Kesam Lime (jeg hadde i underkant av 1 dl, og kunne gjerne hatt ennå litt mer for ennå friskere smak på kaken)

2 flak gelatin ble bløtlagt i mellomtiden, og deretter smeltet i etpar spiseskjeer varmt vann og blandet inn i kremen.

Fordel kremen over formene og sett i kjøleskapet noen timer.

fordel litt rørte jordbær på toppen, evt kanskje et gele-lag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar