torsdag 29. desember 2016

Dronning Maud dessert

Glemte helt å ta bilder, så har stjælt fra Tine sine sider.
Søtt og godt og Haugesunds stolthet i matveien. Dronning Maud-desserten ble skapt i byen for lenge siden, og smelter fremdeles på tungen hos dessertglade mennesker over hele landet. Og tradisjonen den føres videre fra generasjon til generasjon.porsjoner 
3 plater gelantin bløtlegges

3 egg og
3 ss tagatesse piskes til eggedosis

3 dl kremfløte piskes til krem

30 gram 70% sjokolade rives

3 cl varm kaffe + 1 dæsj bailey

Når kremen og eggedosisen er pisket sammen, blandes disse veldig forsikig sammen. Løs deretter opp gelantinen i 3 cl varm kaffe, og tilsett deretter en liten dæsj Bailey, Gelantinblandingne tilføres forsiktig i en tynn stråle i eggedosiskremen. Pass på at du ikke slår ut all luftigheten!!

Deretter "monteres" desserten.

Begynn med et lag med sjokolade før du heller over en del med eggekremen, så et nytt lag sjokolade, nytt lag med eggekrem. Gjenta x-antall ganger, men sørg for å ha nok sjokoladestrø til å ha et heldekkende lag på toppen.

La stå noen timer i kjøleskap for å stivne. Enjoy!

Det er en skikkelig deilig kaloribombe! Pr porsjon ca 400 kcal og i underkant av 7 gram karbo.

1 kommentar:

Legg gjerne igjen en kommentar