1 pakke lavkarbo sjokoladekakemix
1 cl cointreau
1 dl sterk kaffe
3-4 steviadråper med sjokoladesmak (kan droppes)
3 eggeplommer
1 pk mascrapone
2 dl kremfløte
2 ts tagatesse (tagatose)
1 håndfull valnøtter
1/3 ts kakaopulver (kan droppes)
Lag sjokoladekake som angitt på pakken og stek i rundform og avkjøl og ta ut av formen og skær den i to lag.
Sett sammen rundformen igjen, og legg et tynt lag med cointreu, kaffe og noen steviadråper i bunnen av formen.
Legg så et lag med sjokoladekake oppå og la det trekke inn litt mens du lager til
Mascraponekremen
Pisk sammen 3 eggeplommer sammen med en ts tagatesse. Tilsett så en pk (ca 250 g) mascrapone og rør dette sammen til en jevn krem.fordel kremen jevnt utover sjokoladekakebunnen. Og legg så på et "lokk" av sjokoladekake oppå der
Pensle over resten av kaffe/cointraublandingen over sjokoladekaken. Settes i kjøleskapet noen timer/over natten.
Servering
Like før servering pisker du sammen en krem av fløte og tagatesse og fordeler kremen over sjokoladekaken. Strø over litt lettere knust valnøtter og evt et kakaodryss. Serveres med kaffe :)Næringsinnhold
Når en beregner 12 porsjoner/stk av kaken, så blir det svære stykker, når en er mange og forsyner seg med et "greit" stykke så vil jeg anslå at det er mer reelt, sånn at du kan kanskje bruke 2/3 av verdiene, de som er oppgitt i parantesEnergi: 350 kcal (235 kcal)
Karbo: 7 g (5 g)
Hadde en laget denne og brukt en vanlig sjokoladekake som basis (verdier basert på 100 g ferdig sjokoladekake), så hadde regnestykket blir adskillig annerledes. ,
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar