mandag 21. juli 2014

Biscotti

Med inspirasjon fra Tara Frisk bladet, lagde jeg knallgode Biscotti i dag. Kjapt og greit, bortsett fra stekningen som selvsagt tok litt tid ;) 
200 g malte (jeg hadde bare uskåldete) mandler
1 neve grovhakkede (usaltede) cashewnøtter eller andre nøtter
40 g Tagatesse 
2 ss fiberhusk
2 ts bakeulver
10 dryss vaniljepulver 
Revet skall av 1 sitron
2 egg

Stekeovn: 175 grader. 
Rør sammen det tørre, og tilsett egg/revet skall. Rull deigen til 3 pølser som du trykker flate på stekebrett m/bakepapir, i underkant av 1 cm tykk 
Stek pølsene i ovnen i 25 min, før du tar dem ut og skjærer den i den typiske skrå biscottiformen. 
Sett ned temperaturen til 75 grader, og stek bitene videre på rist med stekeovnsdøren på gløtt til de er blitt skikkelig sprø, dette kan ta nærmere 3 timer. Test kakene etter 2,5 time. De skal da være litt hard å bite i. La dem avkjøle en halvtimes tid og server. Evt rester oppbevares tørt. 
Biscotti er beregnet servert sammen med kaffe eller te, og det er "lov" å dyppe den i kaffen/teen, da de da smaker ennå bedre. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar