torsdag 21. mars 2013

Typisk ukesmeny

"Hva spiser du da?" "Hva er en typisk ukesmeny for deg"?er et spørsmål jeg ofte får. 
 
Frokost
Frokosten er typisk et av følgende:
1 flatbrød/lavkarbobrød med smør/majones/hardkokt egg/tomatskive med "en slurk" appelsinjuice
2 påleggsruller med Salatblad, dansk salami og en god skive Brie, med litt melk
2 ss gresk yogurt med 25 g blåbær og 25 gram ristede hasselnøtter og et dryss med tagatesse/sukrin
1 flatbrød med en stor porsjon makrell i tomat (fortrinnsvis i salsa (pga smaken) med et glass vann
1/2 avocado med salami og majones med et glass vann
Eggerøre/Egg og bacon/Omelett(Prøver å unngå for å ikke bli lei av egg som mange LC blir)

Lunsj:
Hovedsaklig middagsrester
Omelett
I nødsfall så er det en variant av frokosten.

Mellommåltid
Som oftest går jeg og trener like etter jobb. De dagene jeg ikke har middagsrester, men en lettere lunsj, så trenger jeg litt "påfyll" før trening, så da har jeg  gjerne med meg gresk yoghurt med bær/nøtter som jeg spiser i 16 tiden, evt blir det en Atkinsbar i bilen sammen med endel vann (siden de er veldig proteinrik)

Middag

 Der prøver jeg å få til en torskemiddag og en laksemiddag i løpet av uken, det blir gjerne en kjøttmiddag ala lavkarbospagetti, 1-2 kyllingmiddager/middagsalat, noe lett salat/omelett el.l  lørdager og en "søndagsmiddagen" har oftest rent kjøtt ala biff, sosekjøtt el.l.





Kvelds
Iogmed at jeg som oftest ikke spiser middag før i 19:30-20-tiden, så har jeg ikke behov for noe mer etter middagen. Lørdagene derimot blir det gjerne lavkarbopizza, hamburger (uten brød/lavkarbohamburgerbrød), tacosalat osv.

Snacks
Ideelt sett så prøver jeg å begrense dette til lørdager, men det er ikke hver uke jeg er like flink til dette. Merker det spesielt dersom jeg har gått litt opp i antall karbo, f.eks i kantinen hvor det kan lure seg inn noen karbs jeg ikke har kontroll på.
Anyway: Jeg prøver å begrense dette til mørk 70% sjokolade og baconsvor og evt lettsaltede nøtter.
Jeg sliter litt med å ikke drikke brus/Pepsi Max i ukedagene, men prøver å holde meg til Farris Bris. Om jeg går en tur på Fløyen/Brushytten en helg har jeg gjerne med litt sjokolade og nyter den sammen med en kopp kaffe. Det hender også at jeg kan lage en lavkarbokake om jeg skulle bli veldig fysen.

Tilsammen ender jeg opp da med sånn ca 1800 - 2000 kcal, 50g karbo. Når det gjelder frokost/lunsj, så spiser jeg det jeg har på tallerken. Mens i forhold til middagen, så prøver jeg å stoppe når jeg er litt mindre enn  "passe mett" siden jeg merker at jeg blir "passe mett" når jeg da sitter og kokelurer og venter på å gidde å rydde av bordet ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar