lørdag 14. desember 2013

Troika

Marsipan:
3 ss finmalte mandler
3 ss sukrinmelis
Et dryss vaniljepulver
1 eggehvite

Pisk sammen eggehvite, vaniljepulver og sukrinmelis. Tilsett deretter mandlene. Legg plasfolie oppi enten en rund form, eller en liten langpanne Legg massen oppå og ta et nytt lag plasfolie over og trykk ut til et jevnt lag. Sett i kjøleskapet.

Gele:
2 dl vann
200 g frosne jordbær
3 ss sukrin(melis)
3 plater gelantin

Legg gelantinplatene i vann. Kok opp vann, jordbær og sukrin og la det koke 10-15 min til jordbærene har blitt "vasne" og har sluppet ut det meste av saften sin. Mos dem lett og sil deretter fra resten. Rist av det meste av vannet fra gelantinplatene og løs opp i den varme jordbærsausen. Avkjøl og la det stivne endel.

Når gelen er blitt nesten stiv, ta ut marsipanen fra kjøleskapet, (ta vekk øvertste plastlaget) og fordel gelen over. Sett kaldt igjen og la gelen stivne helt.

Når alt er blitt stivt, løft ut marsipan/gelen og skjær dem i 2x2 cm biter. Gjør også klar et stort brett med plasfolie til å ha bitene på etterpå.

Sjokoladetrekk
Smelt 100 g 70% sjokolade/mørk sukkerfri sjokolade (og evt 1 ts Cocosa/kokosfett) i vannbad, og dypp bitene raskt oppi, og legg dem på brettet.
Sett brettet til kjøling.

Når sjokoladen er stivnet: Nyyyyyt :)

Inspirasjon/oppskrift fra "Fristende Lavkarbo"

VIKTIG! IKKE LAG FOR MYE! Dersom du lager for stor porsjon, og ikke spiser opp alt i løpet av etpar dager, så er det lett for at det mygler, siden søtstoff ikke konserverer like godt som sukker! Evt, oppbevar i fryseboks/kjøleskap for å utvide holdbardheten ;) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar