fredag 18. oktober 2013

Kylling med linsestuing

Fant noen esker med linser/bønner osv på Rema 1000 for noen dager siden, som jeg tenkte jeg skulle bruke til noe godt. "Chili Con Carne" var jo første som slo meg, men fant ut at DET hadde jeg ikke lyst på. Snoket litt i kjøleskapet uten å bli særlig inspirert, men så når jeg åpnet fryseboksen og fant Confit- kyllinglåret så boblet inspirasjonen :)


1 krydret kyllinglår (Rått eller stekt. Mitt var ferdig stekt og bunnfrosset) 
1 eske Røde linser (skyll i kaldt vann og la renne av seg litt)
2 fedd hvitløk
1/2 ts Red Chili Paste
0,3 dl kremfløte
Salt og pepper


legges i en ildfast form og varmes/stekes. Gradene vil jo avhenge litt av tilstanden på kyllinglåret ditt. Tint og stekt, så trenger det kanskje bare 5-6 min på 200 grader, mens et rått trenger nok 30-40 min på 200 grader. Mitt fikk 25 min på 150 grader.

Jeg serverte dette sammen med en salat av Baby Leaf og tomat med en liten dæsj av sitronolje/granatepleeddik (Fra favorittbutikken Olivers&Co) men en vanlig olje-sitron-litt-søtt dressing gjør sikkert samme nytten. Den friskheten i dressingen gjorde seg godt til de ellers fete låret og linsene.

Utrolig godt om jeg få si det selv. Kyllinglåret var ikke helt gjennomvarmt, men linsene mettet veldig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar