tirsdag 3. mai 2016

Satay kyllingryte

Sterkt inspirert av Fotballfruens gulrotpasta, men med ørlite modifikasjoner (mindre honning og gulrøtter) så synes jeg heller det er passende å kalle retten for 

Satay Kyllinggryte! 

2 porsjoner:

"Sausen" klargjøres litt på siden:
3 ss peanøttsmr
1 ss sesamolje
0,5 dl honning/fibersirup
1 ss revet ingefær
2 ss soyasaus
Bland sammen disse ingrediensene og varm opp mens du klargjør resten. Det vil være en ganske tykk masse...

3 kyllingfileter stekes sammen med
1 ss sesamolje og legges til side på en tallerken

I samme stekepanne freser du raskt sammen
3 gulrøtter som er finstrimplet, bruk gjerne juliennejern og
1 ss sesamolje
3 hvitløksfedd

På slutten tilsetter du
5 vårløk
1/2 bunt frisk koriander

Hell sausen over og bland sammen med kyllingbitene i woken og smak til med salt og pepper. Strø over sesamfrø ved servering

Porsjonen er mye større en vist på bildet,

Server gjerne sammen med en god hvitvin, Twin Island eller annen vin basert på Cabernet Savignon Blanc. Det smaker nydelig til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar