lørdag 29. desember 2012

LC Semifreddo

Semifreddo 
1 liten ts vaniljepulver
4 stk eggeplomme
4 ss Tagatesse
4 stk eggehviter
3 dl kremfløte

 Pisk sammen eggeplommene sammen med vaniljepulver og tagatesse til det blir hvit. Ha deretter i kald kremfløte og pisk til det blir tykt.

Stivpisk eggehvitene i en annen bolleHa eggehvitene i en annen, helt ren bolle. Pisk dem stive med litt salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggeplommeblandingen.

Du kan ha alt i en bolle og sette i fryseren. Men, det er enklere å det over i serveringsglass eller boller som du setter i fryseren i ca 30 minutter før servering.

Oppskriften er hentet og modifisert til LC fra: Klikk.no

Forslag til "fyll" som du blander inn: 


Krystalliserte nøtter 
150 g nøtter
100 g Tagatesse
Cocosa Extra Virgin eller en nøytral olje til pensling

Ha nøttene i en tørr stekepanne på middels varme. Dytt litt rundt på dem underveis. Når de er ristet ferdig, ha i Tagatesse. La det smelte mens du forsiktig rører rundt. Når det er en lys og jevn karamellfarge har du alt sammen over på det oljede fatet. La det ligge til det stivner.

Når det er stivt, knekk det opp i småbiter og ha i Semifreddomassen.


Bringebær/Blåbær/Jordbær
200 g bær (ferske/frosne) røres forsiktig  inn

Peanøtter og sjokolade
100 g peanøtter
100 g mørk sjokolade (70%) finhakkes og røres inn.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar