søndag 20. januar 2013

LC Ertestuing/pure

Som en variant av blomkålpure osv kan en fint benytte ertepure. Godt, rimelig og mettende. Spesielt for studerende hybelboere på Svalbard ;) Siden det er litt tidskrevende så kan det være greit å lage litt stor porsjon og heller ha i flere dager på rappen. Erter inneholder endel stivelse, men er samtidig proppfull i proteiner/fiber/mineraler/vitaminer osv, så jeg bekymrer meg ikke likevel.

Jeg la 125 g erter i bløt, men har massevis igjen, så vil tro det er nok til minst 3 porsjoner.

Ertene må ligge i bløt i minst et døgn. Etter noen timer i bløt bør du skifte ut vannet, og gjerne ennå en gang. Sil fra vannet etter x-antall timer, og kok opp nytt vann med litt urtesalt (en liten dæsj). Man bytter ut vannet en eller to ganger for å unngå "fis" av ertene i timene etterpå ;)

Kok ertene i en drøy time. (Eg ble sittende på Facebook, og kokte dem i 2 timer. Det gikk også bra)
Sil av vannet og kjør i stavmikseren til en glatt masse. Tilsett smør og/eller fløte til passe konsistens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar