onsdag 11. juli 2012

LC Bounty sjokolade

Selv på lavkarbo kan en bli fysen på noe goodies... Da er hjemmelaget bountysjokolade deilig alternativ. Har laget to forskjellige alternativer, er ikke sikker på hvilken jeg likte best. Alternativ 1 er kanskje grei de gangene du allerede har åpnet en kokosmelk, mens alternativ 2 er grei i forhold til at en da bruker opp hele kokosmelkboksen?
24 porsjoner


Alternativ 1
2 ss kjøleskapskald Kokosmelk(kokoskremen, ikke vannet) 
1 dl Kremfløte 38% (Tine)

50 gram Cocosa extra virgin kokosolje
100 gram Sukrin (kunstig søtstoff)

200 gram Kokosmasse, tørket

Alternativ 2
1 boks kokosmelk (kokoskremen, ikke vannet)

50 gram Cocosa extra virgin kokosolje
100 gram Sukrin (kunstig søtstoff)

200 gram Kokosmasse, tørket

Sjokoladetrekk (Begge alternativene)
100 gram Sjokolade, mørk
(2 ss Cocosa extra virgin kokosolje)

Gjør klar en liten langpanne og dekk denne med plast.

Smelt kokosolje, kokosmelk/krem, sukrin(melis) (og fløte) lett sammen. Tilsett deretter 200 gram kokosmasse. Fordel massen jevnt oppi formen, og sett denne deretter til kjøling i fryseboksen.

Etter en times tid eller to, begynn å smelt sjokolade i vannbad og tilsett evt 2 ss Cocosa Extra Virgin Kokosolje for smakens skyld.

Gjør klar et brett som er dekket med plast, (og rydd plass i kjøleskapet til brettet ;)
Når sjokoladen er smeltet, ta ut kokosmassen fra frysen og ut av formen. Del kokosmassen i 4x6 biter med en kniv. Dypp hver bit oppi  den smeltede sjokoladen. Vær litt rask sånn at ikke kokosmassen rekker å smelte og gå fra hverandre. Legg deretter bitene pent på det plastdekkede brettet og sett brettet inn i kjøleskapet en halvtimes tid.

Når sjokoladen har stivnet kan sjokoladene legges i en boks.

Oppbevares i kjøleskap eller fryseboks.

Næringsinnhold: 
126 kcal pr bit
3 g karbohydrat
1 g protein
12 g fett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar