søndag 29. juli 2012

LC Kvæfjordkake

Kvæfjordkake (Fra www.funksjonellmat.no)

Ingredienser

Bunn:
100 g smør
100 g Sukrin
4 eggeplommer
1 dl kokosmel
1/2-1 dl fløte (prøv deg fram, det skal være litt konsistens på deigen)
1 ts bakepulver

Marengs:
4 eggehviter
100 g SukrinMelis (evt. vanlig Sukrin)
Noen få dråper eddik
50 g hakkede/skivede mandler

Fremgangsmåte
Sett ovnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanlig)
Bunn:
Rør smør og Sukrin til det blir lett og luftig.
Rør inn eggeplommene, en av gangen.
Ha i kokosmel og bakepulver. Kokosmel suger til seg mye veske,
så du bør ha en liten bakepapirkledt langpanne klar. Fordel røra
raskt utover. Dette kan være litt vanskelig i og med at røra blir
seig. Et godt tips kan være å bruke en smørkniv eller en stor
skje dyppet i vann til å bre røra utover med.
Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn SukrinMelis
(Sukrin) og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.
Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon.
Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min.
Dersom marengsen begynner å bli brun, kan man legge over et
bakepapir og slå av varmluften i ovnen.
Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken
stå i ovnen til den har temperert seg litt.
Ta ut og avkjøl.
Del kaken i to. Pisk krem eller vaniljekrem.
Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.
Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.

Næringsinnhold per 100 gram
Energi: 233 kcal • protein: 6,4 • karbohydrat: 1,4 • fett: 21,3 • fiber: 4,8





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar